L’èxit esportiu a Girona juga a Bàsquet.

Dins el poc espai que ocupa l’esport local que no correspon a alguna secció del FC Barcelona als mitjans de comunicació , encara hi trobem una menor atenció als esports que no són futbol. I si ens atrevim a comparar la repercussió en els mitjans dels mateixos esports però en les competicions femenines, la presència en aquests encara és més pobre.

Podríem pensar que no apareixen perquè són menys espectaculars, perquè hi ha menys emoció, o fins i tot s’acaba assumint que pot ser no es parla dels equips i esports que no pertanyen a l’òrbita del Barça perquè no resulten tan exitosos en les competicions on juguen.

Pel que fa a l’òrbita gironina, l’atenció gira especialment al voltant del futbol (òbviament masculí) i per tradició i nostàlgia d’aquells bons records anomenats Valvi, Gavis, Casademont… també es parla de bàsquet (masculí també). I degut a que els objectius de les càmeres tendeixen a enfocar només aquest breu espai de l’actualitat esportiva gironina, molts dels ciutadans d’aquestes contrades es veuen privats de la satisfacció de saber que un dels baluards de l’esport de la nostra ciutat està vivint una de les millors temporades de la seva història.

Si consultem als diaris, ràdios i televisió no ens serà difícil percebre els aires de confrontació i malestar que es viuen o s’han viscut tan en la secció de bàsquet masculí com de futbol masculí del Girona FC. Ja sigui per resultats o per temes econòmics, considerant el volum d’informació que està relacionat amb aquests dos àmbits, un gironí afeccionat a l’esport només podrà contagiar-se d’un esperit depriment i negatiu.

Encara que també podria ser que aquest afeccionat a l’esport de la seva ciutat tingués l’oportunitat d’ ullejar algunes de les poques notícies que apareixen respecte altres equips, com l’Uni Girona de bàsquet femení. I llavors no podrà fer altra cosa que sorprendre’s al adonar-se que hi ha un equip de la ciutat que no només competeix a la màxima competició estatal, sinó que es troba plantant cara als millors equips i que després de fer un paper excel·lent a la Copa de la Reina ha rematat la seva magnífica temporada classificant-se en 3era posició. Lloc que li donarà la possibilitat de competir pel títol i, si les condicions econòmiques del club ho permeten, l’Eurolliga el pròxim curs.

Des de l’Optimista volem expressar el nostre suport a aquest equip increïble, l’Uni Girona, i animar-vos a tots i totes a aprofitar aquests últims partits de la temporada on el nostre equip pot acabar d’arrodonir una temporada brillant  intentant disputar el títol. Primer repte: Perfumerías Avenia de Salamanca.  

Fontajau viurà una jornada memorable de bàsquet, t’animes? 

L’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s