La Santa Resurrecció…de la Primavera.

No han estat tres dies, sinó tres mesos els que l’hivern a dominat els ritmes del dia i de la nit, de la llum i la foscor. Tres mesos de jornades curtes i de fredes vesprades inacabables.  Tres mesos en els que els carrers rebutjaven la companyia dels vianants i els boscos amenaçaven a tot aquell qui gosava destorbar el seu son profund. Uns boscos, que tan alçats a les muntanyes com a la vora del mar, havien sucumbit a l’intensa activitat estival i després dels últims brots de la resistència tardorenca, van rendir-se a letargia hivernal.

Com el Jesús de la tradició cristiana, qui durant tres dies la mort l’apartà de la companyia de la vida mundana, l’hivern forçà a l’Astre Rei a romandre tres mesos en la llunyania vers les plantes, animals i humans. Una llunyania que deixà immòbils els camps i els piupiueigs dels ocells.

Tímides i escasses foren les plantes que s’animaren a alçar les seves tiges cap al cel, i encara més díficils de trobar aquelles que inclòs gosaren lluir les seves flors, provocant al fred i al vent, desafiant les seves escales de grisos amb el seu color i perfum. Com pocs també foren els qui s’atreviren a defensar Jesús o manifestar-se adeptes a les seves consignes durant el seu pas pel calvari i mort a la creu.

Siguin tres dies o tres mesos, parlem en clau cristiana o de les estacions de l’any, la Setmana Santa marca el retorn de la llum, dels ànims i de les forces perquè abandonem les mandres de l’hivern i sortim a recórrer aquells carrers i boscos que comencen a despertar i ja no ens defugen, sinó que ens esperen i reben plens de cants, sons, olors, colors i… espàrrecs!

Beneïda i anhelada resurrecció… de la Primavera!

L’Optimista

(No deixeu de participar de les activitats i tradicions que al llarg d’aquesta setmana es celebraran a Girona!)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s