Volem Bàsquet Gironí.

Ahir, Divendres 13, Fontajau va tornar a viure una d’aquelles jornades en que l’esport mostra la seva millor cara. Ahir, 3000 persones van celebrar que Girona ha estat, és i serà una ciutat de bàsquet. Ja no importava massa el resultat, i això es notava en l’ambient, en les jugadores i en l’equip tècnic. Fossin quins fossin els nombres, xiulés el que xiulés el duo arbitral, només hi hagué un equip vencedor.

L’Uni Girona va guanyar el partit per alegria, per motivació i sense descuidar la qualitat. No cal parlar del partit, Salamanca per pressupost, per qualitat individual i per recursos en tots els àmbits que fan un equip apte per arribar a una final d’Eurolliga, va endur-se el segon partit de la eliminatòria i repetiran final contra el mateix equip que l’esperava a la final de la Copa de la Reina i amb el que toparà a la final de l’Eurolliga.

Però més enllà dels aspectes relacionats amb la competició, les dones d’Anna Caula van mostrar un cop més que el negoci no ho és tot. Que l’econòmica és una part importantíssima d’una institució esportiva, encara que aquesta no és res sense els fonaments que la sostenen i l’hi donen vida: la base social i la capacitat de treballar un bon projecte esportiu. Ahir Girona va celebrar que ambdues coses són propietat d’aquest equip. Fontajau va gaudir del bon fer d’un equip de bàsquet que brillava per la seva sintonia i d’un públic que va demostrar que té ganes de deixar enrere el regust agri dels macroprojectes esportius, i que vol tornar a gaudir d’un equip que treballi i s’esforci per mostrar que el bàsquet i l’esport són més que una competició.

Girona és una ciutat de bàsquet, i això és indiscutible. El que pot ser no és, és una ciutat de negoci esportiu. Pot ser és hora de tornar a enfocar l’esport com una eina de cohesió i valorització de la nostra ciutat, de plantejar que el reunir 3000 persones, joves, adults, infants, gent gran regularment en un pavelló és per si mateix un bé social. Si alguna cosa va quedar demostrada ahir, és que els gironins no necessitem de marcadors gegants ni d’estrelles mediàtiques, per sortir a gaudir de l’espectacle del bàsquet.

Passi el que passi, volem bàsquet Gironí.

L’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s