El Monstre de les Vegas i el Ressó de Gramsci.

“Il vecchio mondo sta morendo. Quello nuovo tarda a comparire. E in questo chiaroscuro nascono i mostri”

(El vell món està morint, el nou triga a comparèixer, i en aquest clarobscur neix un monstre. Traducció pròpia).

Remenant per aquest batibull de dades infinites anomenat internet llegeixo aquesta cita d’Antonio Gramsci i no puc evitar que aquesta es llenci dins meu i em sacsegi amb un bon farcell de pensaments i reflexions. No em considero legitimat a emprar el seu nom doncs no conec massa bé la seva obra i no voldria posar en boca seva coses que mai diria. Però el retombar de les seves paraules en el meu cervell m’obliga a utilitzar la perspicàcia esgrimida en el passat per relatar el present.

Il vecchio mondo esta morendo”L’esfondrament del sistema bancari occidental, l’explosió de la bombolla immobiliària i la hipocresia d’una classe política que presumeix del que no té: suport ciutadà, responsabilitat i preocupació per l’interés comú. Podrien ser fàcilment tres dels símptomes principals d’un Món que es despedeix, d’una construcció política, econòmica i social que difícilment es troba el pols, si és que encara el té.

“Quello nuovo tarda a comparire”I rera la cortina de fum i les estridències d’aquest Món que crema, pocs arriben a albirar el Món que arriba. I encara són menys, els qui des de les estructures en caiguda prenen valentament el rol de senyalar-nos les noves vies que des de la seva atalaia en runes observen. Prefereixen aferrar-se a la seva torre, encara que aquesta ja no li quedin fonaments.

“E in questo chiaroscuro nascono i mostri”I en aquests moment d’impàs, un monstre neix aglutinant tots els mals: especulació i reinversió en la construcció , distanciament polític i precarització de les condicions laborals. En un últim intent de perpetuar-se, el vell ordre mostra el seu darrer enginy. Atiant les pors i les penes dels qui pateixen el fruit de les seves voluntats, ocultant la veritat rera els focus i els micrófons.

El monstre ja té nom: Eurovegas. I és el propi Gramsci qui ens desvel·la la fòrmula per deturar-lo: Istruitevi perché abbiamo bisogno di tutta la vostra intelligenza. Agitatevi perché avremo bisogno di tutto il vostro entusiasmo. .Organizzatevi perché abbiamo bisogno di tutta la vostra forza.

Instruïmnos, desconfiem de les seves certeses i no tinguem por a confiar-nos a la nostra intel·ligència, a les veus dels qui entre els murs ens obren petites finestres que ens permeten construir un pensament plural.

Com serà Eurovegas?

Ruleta Americana

Invertir en el Pasado – Subirats

Agitemnos, no deixem que la indiferència i les pors ens deturin. La movil·lització i l’entusiasme són les eines que ens permetran que les seves mentides no ens  debilitin.

I finalment, Organitzem-nos, si enredem les nostres forces i les dirigim vers el Món que volem no quedaran braços per sostenir aquest monstre que des del passat ens amenaça.

L’Optimista
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s