“Esta es Nuestra Selección”

En un atac de suport incondicional, mentre columnes de treballadors del sector miner del nord de l’Estat desfilava amb pas ferm, la gentada que es va reunir al centre de Madird per acompanyar la marxa va esclatar cridant una consigna amb una forta càrrega de significat: Esta Es Nuestra Selección.

Alguns van pretrendre fer-nos creure que els representants dels valors i la identitat d’un país eren una trepa d’ególatres que s’emborratxaven dalt d’un escenari, mentre centenars de milers de persones necessitades d’una via d’escapada a la seva inhabitable realitat es deixaven abduir per una il·lusió d’èxit, per un conjunt de privilegiats  selectes que no mostraven vergonya alguna a l’hora de defugir tota responsabilitat social.

Però per molt que les portades dels diaris estatals s’encaparrin en fixar-se en els polítics i en els banquers, la premsa estrangera no dubte a l’hora de fixar la seva atenció en aquells qui realment mostren l’actual situació d’Espanya. Finantial Times, New York Times, Corriere della Sera… i així una llarga llista mostren el que no hauria de passar desapercebut per la majoria dels ciutadans.

Des de finals de maig, el sector miner del nord d’Espanya es troba en vaga indefinida. Les retallades impliquen el trencament de l’acord de reestructuració del sector que arribaria al seu final el 2018, punt en que les explotacions mineres no rentables perdrien el subsidi i en que es donaria per acabada la reconversió del sector amb l’acompanyament de diverses ajudes econòmiques.

Com en d’altres sectors, una vegada més l’Estat ha preferit ser lleial al seus deures amb els bancs en comptes de ser lleial al seus deures amb els ciutadans. Però aquest cop ha topat amb un òs dur, dels durs de veritat. Els miners no temen fer-se respectar, lluiten, combaten i no es deixen intimidar per l’autoritat.

Només queda esperar que l’empenta i la determinació amb que aquest col·lectiu està fent front a la violència legal deixi empremta en el si del conjunt de la ciutadania. Perquè ho mostrin o no, milers de persones marxant a peu centenars de quilòmetres per reivindicar el que els pertoca és un fet històric que no podran esborrar.

Ells sí que ens representen, els Miners són la Nostra Selecció.

L’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s