L’Agost també escalfa els Menjadors Escolars.

Ahir trobàvem als mitjans de comunicació la proposta del Departament d’Educació de permetre als pares dels alumnes indagar en les dades (noms i adreça) d’aquells altres qui creguessin estaven fent trampes en la preinscripció per l’assignació de places escolar.

Afortunadament, el col·lectiu d’Associacions de Mares i Pares ja ha deixat ben clara la seva posició, contrària a aquesta proposta i ha denunciat la manca de voluntat per part de l’Administració a fer front als seus deutes com a gestors dels recursos públics i dels procediments que garanteixen els nostres drets.

Ja és la segona vegada que la Generalitat opta per fomentar la delació i la persecució entre els ciutadans per a dur a terme algunes d’aquelles tasques de control que li pertoquen i que justifiquen la seva institució. Si el Govern no és capaç de fer-se càrrec de la seva expressió mínima que és fer complir les normes, llavors a què es dedica?

Sembla però, que mentre intenten rentar-se les mans i espolsar-se les seves obligacions no estan disposats a cedir més responsabilitats als centres escolars. Per una banda volen fomentar que les famílies es controlin i s’investiguin entre elles,  i per altra es resisteixen plenament a cedir la capacitat d’escollir quina empresa els gestioni el servei de menjador. És a dir, i en vocabulari barroer, per fer la feina bruta que s’emmerdin els ciutadans i per repartir i remenar dins la caixa que em deixin a mi. No cal dir tot el que fomenten aquest tipus de conductes sobre la percepció que les famílies tenen dels seus gestors.

Cal diferenciar, que han estat propostes esdevingudes en diferents òrgans de l’Administració, i no s’ha d’amagar que no és el mateix el Departament d’Ensenyament, que el d’Interior o que els Consells Comarcals. Però tots, són part de l’Administració Pública i tots tenen la finalitat de gestionar els nostres recursos per garantir els nostres drets i deures. Si no estan disposats a fer-ho, que deleguin en d’altres entitats civils. Com estem llegint aquests dies a través de les diferents propostes sobre portar el menjar de casa o escollir l’empresa de “catering”, les famílies estant disposades a fer aquest esforç.

Ens manca veure si el Govern està disposat a fer-se més eficient per la via de la descentralització o preferirà aferrar-se i permetre que la seva mala gestió encara pesi més sobre els que pateixen de manera més directa les retallades.

Sigui com sigui, les mares i pares ja han donat una passa endavant.

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s