Bipolars o Mentiders (així resulta complicat ser Optimista)

Després de setmanes i mesos amb el projecte “Eurovegas” ocupant els mitjans, debatent la seva necessitat, els seus avantatges i inconvenients, etc. El diari d’avui torna a obrir amb els mateixos missatges: inversions astronòmiques, creació infinita de llocs de treball, missatges en favor del turisme com a motor del país, fotos dels nostres governants amb especuladors milionaris, etc.

Aquest cop però, detecto un to diferent en la redacció dels missatges. Aquest cop, hem guanyat. Sí, sí, aquest cop cantem victòria!

Polítics felicitant-se perquè han ocultat a l’opinió pública els seus plans, impedint així a la societat civil de qüestionar i expressar les seves propostes. El que fins fa un parell de dies era una pressió insuportable pel territori i abús de recursos energètics i naturals passa a ser un bon reaprofitament d’un sòl en desús. I el més important, aquest cop guanyem perquè és un projecte que encaixa amb el nostre model turístic familiar. De veritat algú es creu que hi ha gaire diferència entre Adelson i Banyuelos?  Entre “Eurovegas” i “Barcelona World”? Amb quina cara surten després a proclamar la voluntat de construir un Sillicon valley a Catalunya, o una Massachusetts? 

Segons indiquen, totes les places hoteleres del nou projecte seran de 5 estrelles. Turisme familiar? sincerament, em sembla menyspreable que estiguem plantejant obrir 12000 places d’hoteleria de luxe quan cada cop hi ha més catalans i catalanes que creuen el llindar de la pobresa.

Aquest no és un post que mereixi un lloc en un blog anomenat “l’Optimista”.

Sort que la música sempre apareix per recordar-te que “envoltat de discos, llibres i trastos, el meu paradís… sembla fàcil ser feliç”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s