Perquè els Diaris haurien de ser alguna cosa més.

Aquest diumenge 23 l’Ara inicia una nova promoció que mereix reconeixement. Després de prendre la inciativa de promoure la Col·lecció Bernat Metge, en la que els subscriptors accedien a una gran recopilació de textos clàssics, aquest jove projecte periodístic (jove pel temps que porta com a mitjà, no per l’experiència acumulada dels que el condueixen) es proposa fer arribar als seus lectors i a tots els qui ho desitgin la col·lecció Els Millors Poetes Catalans del S.XX.

Més enllà de l’aplaudiment que mereix la proposta per jugar en pro de la difusió dels autors literaris del nostre país, en comptes de dedicar els esforços promocionals a altres “regals” que puguin semblar més apetitosos, ja siguin jocs d’olles, coberts o electrodomèstics variats. L’Ara torna a mostrar una línia de promoció destacable i que personalment trobo encertadíssima, repartint-les a les escoles que els subscriptors trien. És a dir, per cada subscriptor que adquireix la col·lecció, el diari es compromet a fer-ne arribar una de gratuïta al centre educatiu que aquest decideix. Chapeau.

Campanyes en aquest sentit ajuden a prorrogar, una mica més, la creença en que és possible la conjunció entre informació i difusió cultural. Que la voluntat d’arribar al màxim de lectors no ha de xocar amb el desig d’emprar els mitjans de comunicació de masses per fer més accessible el màxim de recursos culturals i d’entreteniment de qualitat al públic en general.

Cada aportació compta, i aquesta no és menor.

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s