Els Petits Canvis són Poderosos.

Llegeixo l’edició digital del Diari de Girona i topo amb aquest titular: “Vidreres estalvia 530€ en dos mesos amb les noves plaques solars del pavelló”.

Quan parlem de solucions a la crisi energètica, a l’abús dels combustibles fòssils com a font d’energia, etc. Tendim a caure presos d’una espiral de negativismes, a quedar atrapats en el neguit produit per interrogants gegants que no podem resoldre: Com subsituïrem el petroli… si avui TOT és petroli!? i el transport? els cotxes, els avions?!? S’ha acabat la vida còmode? Tornarem a les coves?!! 

Aquest tipus de reflexions sobre àmbits massa grans només provoquen desencís i incapacitat de reacció. Ens desactiven i ens fan creure que no podem fer més que esperar. Esperar el què? ves a saber, però ens queda ben clar que no podem fer res i que per tant, millor restem passius.

Iniciatives com la que va emprendre en aquest cas l’Ajuntament de Vidreres ens mostren que si ens focalitzem en àmbits pròxims, en contextos on sí que hi tenim alguna cosa a fer i a dir, les respostes sorgeixen i som capaços de trobar alternatives.  Gràcies a l’instal·lació  d’aquest equip d’alt rendiment d’energia solar tèrmica, no només s’aconsegueix nodrir l’equipament esportiu d’una energia més neta, sinó que a més estalviem diners i despeses de transport i transformació de l’energia. Una inversió que s’amortitzarà en poc temps i que permetrà restar un nou element de la tan urgida llista de despeses municipals.

Si anem sumant iniciatives concretes només serà qüestió de temps que el canvi a nivell global es realitzi.

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s