Existeix el Vot No-Conservador a Catalunya?

Un cop més arriben les eleccions al Parlament de Catalunya. Amb tota la intenció remarco les primeres paraules d’aquest “post”: Un cop més.

Encara que s’esforcin en transmetre aquesta imatge de moment històric, de fita irrepetible, les del pròxim 25 de Novembre no seran altra cosa que les desenes eleccions parlamentàries de Catalunya des de la fi de la Dictadura.

Tot i que s’esforcin en construir aquesta escena en que per fi sembla que el ciutadà canviarà el rumb del país cap al paradís (altrament conegut com la Independència), la realitat no és altra que l’esmentada: un altre plebiscit. Unes eleccions més on ens tornaran a demanar que votem als de sempre, als recol·lectors de vots. Unes votacions on es tornarà a demanar que donem el vot a unes llistes tancades i bloquejades. Una jornada més en que les propostes esgrimides en els corresponents programes electorals passaran a ocupar el seu lloc en els arxius corresponents, lluny dels escons i les lleis. I així, una llarga llista de raons que deslegitimen el sistema parlamentari català (i Espanyol òbviament).

I si tornem a trobar-nos davant d’aquesta cita que cíclicament ens ofereix l’oportunitat de viure de primera mà el lamentable espectacle de la Campanya Electoral és per una simple raò: no deixem de Votar.  Convocatòria rera convocatòria ens trobem davant la mateixa proposta: escollir els partits polítics. Aquestes empreses que es dediquen a embaucar-nos per tal que els cedim durant 4 anys la possibilitat de lucrar-se a través dels impostos. Unes entitats que es proclamen a si mateixes com als representants dels interessos de la nació, de la democràcia, però que es fonamenten en un manera de funcionar descaradament opaca i antidemocràtica.

Votar en les condicions que ofereix actualment el nostre país no és altra cosa que donar suport a aquesta estructura. És ratificar que estem d’acord en l’existència d’aquestes institucions que actuen contra el progrés social per tal de mantenir les seves quotes de poder. És privar a totes aquelles iniciatives que podrien promoure l’eliminació d’aquells obstacles que traven la legitimitat de la nostra democràcia de la possibilitat de ser escollides.

El Parlamentarisme nascut de la Constitució del 1978 vs. el Franquisme va ser un avanç cap a la transformació de la societat cap a un mecanisme d’organització més just. Actualment, la inèrcia d’aquest sistema s’ha convertit en una llosa com la dictadura ho fou en el seu moment. El vot només serveix per nodrir aquelles institucions que no fan altra cosa que impedir que seguim progressant cap a una organització social més justa.

És moment de prendre part de manera activa en el procés de construcció de la societat. D’informar-se i instruir-se, d’associar-se amb els qui comparteixis inquietuds i crear noves vies per assolir allò que necessites per viure de manera més plena.

El 25 de Novembre No Votis, Participa. 

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s