Qui és Santi Vila?(o a qui Votem quan Votem)

Camino per la ciutat de Girona i em quedo amb la imatge  dels milers de cartells dels partits polítics que onejen penjats de faroles i altres espais públics. Com a la televisió, em trobo amb els de sempre, Artur Mas (rebatejat ja per la satira mediàtica com Charlton Heston/Moisès II), Pere Navarro, Oriol Junqueras, Alicia Sánchez Camacho, etc.  En un moment de confusió, descobreixo un nou nom darrera la foto del cartell Convergent: Santi Vila. 

Santi Vila? Qui és Santi Vila? i què hi fa al revers de l’Artur Mas? Si es tracta d’un bon coneixedor de la política local de les capitals gironines em sabrà respondre amb facilitat: l’Alcalde de Figueres i nº1 de les llistes electorals de Girona de CiU. Si no, com li ha passat a un servidor, la foto i el nom només li haurà servit per recordar que per molt que les campanyes polítiques si esforcin, i encara que s’esmercin en construir un panorama electoral personalista a l’estil Presidencialista, el nostre és un sistema Parlamentari. I que, per tant, a cada circumscripció votem uns representants els quals seran als qui els pertocaria (em veig forçat a col·locar-ho en condicional perquè la disciplina de vot rebenta aquest deure teòric) fer l’exercici de defensar dels interessos dels seus electors directes.

Pel bé de la democràcia d’aquest país seria desitjable que s’intentés construir una representativitat política des de la proximitat a la població. Que els partits polítics fessin el gest d’obrir-se a una pràctica transparent i oberta de la seva composició i permetessin que siguin aquells qui connecten millor amb els interessos de la ciutadania els que pugnin pel vot en cadascuna de les circumscripcions. És vergonyós observar com des de les cúpules directives dels partits s’omplen a dit les llistes per cada circumscripció, plagant de desconeguts i persones ànonimes i plenes d’interessos particulars les úniques possibilitats d’escollir als representants per part dels ciutadans.

Tan Artur Mas, com la resta dels mencionats anteriorment no són més que els nº1 de les llistes electorals de Barcelona, el nostre vot no els proposa directament(si més no, el vot dels qui no formem part de la circumscripció de Barcelona). El nostre vot  serveix per portar al Parlament als qui han de representar-nos i votar en funció dels nostres interessos específics, i no per passar a ser els subordinats de les directives dels partits polítics que no han estat designades democràticament. Per tant, votis a qui votis, assegura’t de saber qui és, o almenys ja seria hora de qüestionar-se perquè decidim escollir algú del qui mai hem sentit parlar per a una funció tan important. 

Juli Fernàndez, Roger Torrent, Marc Vidal, Enric Millo… Ja saps qui són?

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s