Wilson entra al Debat.

Primerament necessito deixar clar que rebutjo aquesta autoritat amb què es sol vestir tot el que envolta el món de l’acadèmia i la universitat. Personalment, puc estar d’acord en què, en molts casos, la concentració de recursos i de persones dedicades a l’experimentació empírica i a la divagació conceptual és capaç de generar grans descobertes tècniques i profunds anàlisis de diversos tipus. Ara bé, no és menys cert que en un bon nombre d’exemples, aquest suposat oasis entregat a la descoberta i l’aventura cognitiva no ha estat capaç de generar altra cosa que ments uniformes, cervells arrogants i segmentacions extremes de la realitat física, social i metafísica.

Dit això, aplaudeixo la iniciativa que avui s’estrena amb el nom de Col·lectiu WilsonPol Antràs, Carles BoixJordi Galí, Gerard Padró i Miquel, Xavier Sala i Martin i Jaume Ventura donen el tret de sortida a aquesta proposta que pretén “contribuir al debat sobre l’autodeterminació a Catalunya a fi que els seus ciutadans puguin decidir el seu futur lliurement, sense por ni amenaces.”

Davant el segrest al que ens té sotmesos la mediocritud. De la qual no n’aconsegueixen escapar gran part dels mitjans de comunicació, ni els partits polítics, ni els sindicats, ni gran part de les institucions que vertebren el nostre país, era fonamental que aquells qui tenen el privilegi d’accedir a un nivell d’informació elevat i de qualitat fessin un esforç per escampar les boires de la falsedat i la confusió constant en la que ens volen mantenir.

D’entrada no sabem com evolucionarà aquest projecte. El que sí que podem observar és que es tracta d’un grup d’acadèmics de primera línia i que s’hi juguen el prestigi, i que per tant, difícilment es deixaran segrestar per les pressions dels corrents informatius de masses que es basen el criteri únic del nombre d’exemplars venguts i les quotes de share. Així doncs, desitgem que aquest sigui el principi d’un camí que acabi amb l’abús dels mediocres i d’aquells qui es creuen amb el poderde convertir la falsedat en certesa amb el sol fet de dir-la en un mitjà de comunicació. 

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s