El Monitor. Els Referents del País(3).

En els diferents posts en els que el títol va acompanyat de l’expressió “Els Referents del País” es pretén l’exposició d’aquelles persones que per la seva tasca i els valors que representen crec que es mereixerien més atenció mediàtica a tall d’esdevenir models exemplars i que ens haurien de permetre deixar sentir la vexació i la vergonya a la que som avesats a diari. A través dels diferents mitjans informatius contínuament descobrim com els suposats líders i persones destacades en diferents àmbits no resulten ser altra cosa que estafadors, lladres, ignorants i un llarg etcètera de qualificatius plens de menyspreu.

En l’entrada d’avui fixem el nostre objectiu en el Monitor de Lleure, en aquell jove que cada dissabte trobareu a les diverses parròquies, locals i centres cívics de les ciutats catalanes. I no els trobareu vagant desmotivats o fent botellón o simplement gandulejant com no deixen de repetir algunes veus des dels pedestals desinformatius. Ans el contrari, de manera voluntària els trobareu envoltats de mainada i adolescents. Jugant, formant, divertint-se, descobrint el seu barri, la seva ciutat o qualsevols dels milers d’indrets bells que amaguen les nostres contrades.

images

El Monitor és tot allò contrari a aquella generació ni-nificada i desamparada que les veus del país ens relaten. En esplais, caus i les diverses seccions infantils i juvenils de diverses entitats socials i mediambientals trobareu multitud de joves amb empenta, compromís i valors. Ni gota de passotismes ni de passivitat.  Cadascuna d’aquestes entitats esdevenen autèntiques pedreres d’emprenedoria: organització i planificació d’activitats, administració de recursos, treball en equip, presa de decisions i assumpció de responsabilitat, etc.  I el més important, una emprenedoria que fuig del criteri únic de l’ànim de lucre.

Els recursos materials són importants per dur a terme la seva activitat, però aquests joves tenen ben clar que l’important és fomentar la sensibilitat vers el seu territori i vers la seva gent. Que és fonamental estimular el respecte i l’amistat com a motor de canvi. Treballar, col·laborar i fer motivats pel sentiment d’implicació i d’identitat.

Difícilment trobarem una institució en aquest país com són les diferents entitats d’educació en el lleure que facin tant per la formació i l’educació dels infants i els joves amb un nivell de recursos materials tan escàs.  I sense cap mena de dubte resulta absolutament incomprensible que aquestes rebin tan poc reconeixement i resultin tan invisibles per tots els mitjans i gran part de la població.

Quina seria la imatge que tindríem dels joves si a diari veiéssim milers d’aquests treballant per la comunitat i l’entorn de manera altruista? Qui s’atreviria a parlar d’acomodats i ganduls si davant d’un panorama on no hi ha cap perspectiva laboral, sorgís a diari als mitjans un exèrcit de joves fomentant la cooperació i el suport mutu entre els adolescents i la mainada?

Multitud de joves prenen un rol actiu, s’impliquen i participen. Sense cap mena de dubte, en els monitors i monitores dels nostres caus i esplais trobarem autèntics Referents del País que Volem Ser.

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s