Em diuen Tubab

El Dissabte 16 de Març, els alumnes de l’Institut La Garrotxa d’Olot van presentar al Teatre Principal d’Olot el documental Em diuen Tubab. Aquest projecte s’emmarca dins la iniciativa Ull, canvi i acció la qual “consisteix en tot un treball d’aprofundiment sobre diferents llocs d’origen dels alumnes de procedència estrangera del nostre centre i en l’elaboració d’un documental per part dels alumnes que participen en el projecte.”

Aquesta és la 4rta edició que fins ara ha portat als alumnes de l’Institut a conèixer de primera mà les realitats de companys d’origen marroquí, cubà i punjabí (nord de la Índia). La qual s’ha dut a terme a Gàmbia. Tan en el seu blog com a Vimeo trobareu els documentals d’edicions passades i, suposo,  que el més aviat possible podreu també gaudir d’aquesta darrera producció.

És realment engrescador dedicar una estona a veure i escoltar el que aquests modestos(encara que plens de continguts memorables) documentals ens ofereixen.  Els comentaris dels adolescents, els paisatges, la guia i la (re)descoberta dels companys de classe que tenen les seves arrels en aquelles terres exòtiques… Fantàstic! 

Felicitats a tots als qui són part d’alguna o altra manera en l’obertura d’aquesta oportunitat transformadora i que sense cap mena de dubte deixarà un empremta indeleble en els cors i les memòries d’aquests adolescents. I felicitats, és clar, a tots els qui vau tenir la fortuna i la valentia de participar-ne i compartir amb la resta de la gent aquesta experiència. 

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s