Bankia, quins principis?

Escolto a la radio la nova campanya publicitària i de rentat d’imatge de Bankia: Empecemos por los principios. Segons aquesta campanya, l’entitat reconeix els errors del passat i com si es tractés d’un nen entremaliat entona una espècie de “no ho tornaré a fer, aquest cop ho faré bé”.

bankia-depositosSi no fos pel drama social que hi ha al darrera del “suport” que segons l’anunci els ciutadans de l’estat li hem brindat, realment esclafiria a riure. Si no hi hagués la tragèdia dels desnonaments practicats per entitats com l’anunciada, quan aquesta ha estat rescatada amb fons públics, seria per pixar-se de riure. Si aquesta entitat, com d’altres, no s’hagués aprofitat de manera perversa de la confiança i la ingenuïtat dels estalviadors i pensionistes, ens trobaríem davant un dels monòlegs satírics i sarcàstics més refinats. 

Però com molt bé remarca la contracampanya Toque a Bankia, els errors que sembla que aquesta entitat vol reparar amb un simple mea culpa han estat els desencadenants d’una llarga i encara no acabada llista de retallades als seveis socials bàsics.

El preocupant d’aquesta iniciativa no és que els causants d’aquesta estafa que ja no es pot disfressar de crisis s’atreveixin a intentar rentar la seva imatge d’aquesta manera tan descarada, sinó que considerin possible que la ciutadania cregui sinceres les paraules d’aquells qui els van mentir deliberament pel lucre particular.

Que no s’equivoquin, no els vam recolzar, no va ser la ciutadania la que va escollir donar-los suport a ells en comptes de salvar l’estat del benestar. 

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s