Un any més, Temps de Flors.

Un any més, Girona esdevé un dels centres mundials d’atracció turística gràcies al Temps de Flors . Un cop més, i quasi de manera unànime, totes les institucions de la ciutat no dubten en clamar les bondats d’aquesta iniciativa. Tots s’omplen la boca de satisfacció i d’orgull i presumeixen de la imatge de Girona i, sobretot, d’aquesta substància psicotròpica a la que el país està engantxat des de fa molt de temps i tot i la crisis es segueix considerant que ha de tenir un paper important: el turisme.

Verborrea. Llocs de treball, ingressos, presumir de vitalitat empresarial… Seria interessant que algun dia ens expliquessin si a part del tema identitari, si a més de sentir-se reconfortats per comprovar que centenars de milers de persones volen conèixer la nostra ciutat, hi ha algun benefici tangible per la ciutat.

logo2013

M’agradaria pensar que sí, encara que no tinc prou informació per jutjar si és així o al contrari. No sé si el volum de visitants de la ciutat genera algun ingrés especial a les arques municipals, si aquest ingrés compensa el sobresforç que s’ha de fer per mantenir els carrers i els espais públics en condicions davant la sobreutilització d’aquests. M’interessaria saber quin tipus d’establiments s’enriqueixen amb aquest negoci, en quines condicions tenen els seus treballadors, si compleixen les regulacions o practiquen la contractació irregular i “d’usar i tirar” (també coneguda com contracte temporal o període de proba). M’encantaria saber si aquests que no deixen d’exprimir un recurs que ens pertany a tots(el centre de la ciutat) i el qual és emprat per tenir uns preus desorbitats, contribueixen d’alguna manera a la millorar de les condicions socials i ambientals d’aquesta.

A l’altra riba de l’Onyar, la setmana de l’11 al 19 de Maig passa i passarà sense masses novetats.  Seguirà sent una ciutat que demostra a diari la capacitat de conviure en un context crispat, continuarà oferint espais de lleure, producció i consum que s’adapten a la necessitats dels seus veïns i, per descomptat, seguirà albergant a la gran majoria d’habitants de la ciutat que un cop acabi el Temps de Flors hauran de pagar per accedir o simplement no tenir-ne l’opció a espais emblemàtics com la Catedral, els Banys Àrabs o Sant Pere Galligants, els quals ara s’obren de manera gratuïta als qui puguin dedicar el matí a fer cues.

Sense cap mena de dubte el Temps de Flors genera una gran quantitat de beneficis, tan de bo algun es quedi a la ciutat.

l’Optimista 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s