Una de que? Una de Bicho!

A través de diversos mitjans de comunicació m’arriba una notícia que, d’entrada, si alguna cosa aconsegueix és provocar-me un dolç somriure matiner: la FAO proposa la cria d’insectes per acabar amb la fam al Món.

Crec que les institucions internacionals estant aconseguint demostrar al Món que la creativitat i la imaginació humana no té límits. En les línies dels articles i a través de la paraules de diversos locutors descobreixo les increïbles propietats dels insectes i les seves infinites possibilitats com a recurs alimentari com a pinso per bestiar. Us convido sincerament a llegir-ne una mica perquè més enllà del fastig que us pugui generar el tema de menjar escarabats i cucs, després de fer-ho no tindreu alta remei que plantejar-vos seriosament el tema, doncs els amics de la FAO fan un autèntic exercici d’enaltiment d’aquests. 

Plat-insectes

I no m’entengueu malament, no nego les propietats nutritives d’aquests i val la pena tenir-ho present. Ara bé, que no ens venguin gat per llebre, la fam al Món no és producte de la finor dels comensals. Com la desforestació agressiva de les selves i boscos de gran part del planeta no és fruit de les exigències dels consumidors càrnics del ciutadans.

Recullo unes línies de l’Esther Vivas que centren el focus en altres raons. “La producción de alimentos desde los años 60 se ha multiplicado por tres, según indica la organización GRAIN, mientras que la población mundial, desde entonces, tan solo se ha duplicado. Hay una cantidad ingente de comida, mayor que en ningún otro período en la historia, pero si no tienes dinero para pagarla o acceso a la tierra, al agua, a las semillas… para producirla, no comes.”  No dubteu en seguir llegint més en el seu blog.

Argumentacions com les que esgrimeix la FAO en aquest sentit resulten inofensives pel model de desenvolupament pregonat per les grans institucions mundials i desvien l’atenció vers les causes de l’actual repartiment desigual del menjar. Així com de la vulnerabilitat de cada cop més països fruit de la seva incapacitat de generar prou aliments per a la seva població.

Però qui sap, serà possible que en un futur no tan llunyà en comptes d’una tapeta de xipirons en demenem una de cuquets al pil pil? 

l’Optimista

 

Anuncis

2 thoughts on “Una de que? Una de Bicho!

    • Sí,encara que em dona per pensar que si es comercialitzessin els insectes per menjar.. seguiria existint la fam i les butxaques buides vs. la obesitat infantil i les riqueses desmesurades!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s