Quan Girona Vulgui ser Participativa (II)

La darrera vegada que  vaig assistir a un acte de caràcter participatiu proposat per l’Ajuntament de Girona ja vaig expressar el meu desencís AQUÍ. Especialment recordo la descoratgedora manifestació de l’Alcalde expressant la seva manca de convicció en aquest tipus de processos, desautoritzant d’entrada tot el que el seguia en aquell esdeveniment.

Una vegada més, l’Ajuntament està involucrant-se en un procés que promet dosis importants de ridícul, caradurisme i una injecció fatal de descrèdit que en tot cas, espero que faciliti una mica de material satíric pels companys del Capicua.

pressupostos-participatius

Que quin procés? Com? No ho sap que Girona està en un procés de pressupostos participatius? A no, vull dir Pressupostos Participats (És com l’Ordenança de Civilitat vs. Civisme. Això de canviar els noms de manera ridícula per disfressar-ne el contingut està esdevenint una de les principals (in)habilitats dels representants de la ciutat). Bé, en tot cas sí, Girona està en ple procés participatiu per decidir l’objectiu d’una partida pressupostària assignada als barris.

Jo hi puc decidir?

Pertanys a una entitat que actuï en el marc del teu barri i estigui en el registre municipal? No. Doncs No. Pertanys a una Associació de Veïns? No. Doncs No.

Com a ciutadà o grup que no compleix aquestes estipulacions no pots més que participar sense dret a vot en el que malanomenen Assamblees de Barri.

Si voleu més informació sobre com ha de funcionar el Procés i les al·legacions crítiques que ha presentat la Mesa d’Entitats per la Participació ho trobareu Aquí el primer, i Aquí les darreres.

És realment llastimós viure el dia a dia de les entitats que intenten aportar les seves idees i projectes a la ciutat i veure com l’Ajuntament no fa altra cosa que enterrar-les. A la vegada que aquest llença de manera precipitada propostes com aquesta, que impedeixen que els barris i els qui actuen en la dimensió veïnal en puguin treure profit.

Tan de bo algun dia les entitats es plantin, tan debò ens plantem tots. Així pot ser arribarà l’hora en que hauran de sortir dels seus despatxos per alguna cosa més que presentar Festivals i Visitar equips de Fútbol.

l’Optimista

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s