Coneixes @ElCapicua?

L’Abril de 2012 treia el cap una publicació que setmana rera setmana intenta fer-se un lloc en aquest Món dominat per grans conglomerats d’empreses dedicades a l’edició, publicació i distribució de premsa, revistes i altres materials de format paper i digital. I on sense el suport d’aquestes, sembla impossible ocupar un espai en els quioscs i encara més fer-se veure entre el públic.

El Capicua actualment és l’única revista satírica en Català, fet que òbviament no limita que fixin el punt de mira de les seves vinyetes i les seves burles en qualsevol dels esdeveniments d’àmbit polític, social i que nodreixin l’actualitat mediàtica d’arreu del Món.  I és així que setmana rera setmana no deixen d’aportar el seu toc àcid a una realitat que cada cop necessita menys ajuda per semblar absurda. Una absurditat però, que resulta massa sèria i que desgraciadament desemboca amb més drames i tragèdies que en comèdies.

logo

L’empeny en vestir les notícies i la informació en general d’un intens gris i d’una exagerada serietat per tal de provocar la sensació d’importància i de credibilitat en els lectors, sovint ens condueix a viure els esdeveniments narrats acompanyats de tensió i preocupació. No és estrany trobar-se davant d’algun mitjà de comunicació i sentir com si ens estiguessin agredint, com si ens convertíssim en víctimes d’allò que inevitablement s’esdevé dins la televisió i la premsa. Sense possibilitat de fer-hi res ni de contestar-hi (encara que tampoc és estrany trobar-se davant els media i rebatre’ls en veu alta tot i que sabem que no ens senten). 

Sense cap mena de dubte calen les notes de color que des de l’humor, la sàtira i certes dosis de cinisme s’aporten. Cal relativitzar aquesta immobilitat que fabriquen els mitjans, recuperar el dinamisme, el debat i reduir el que alguns consideren transcendental a l’alçada de la broma infantil.

Només així podrem valorar la importància d’aquestes, situar cada cosa allà on creiem que li pertoca. Només així podrem descobrir que davant bones o moles notícies, sempre és millorar encarar-les amb la tranquil·litat i l’amabilitat dels somriures vers l’angoixa del patiment. 

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s