Tan Demòcrates que es Diuen.

Tan demòcrates que es diuen alguns dels polítics del nostre país i del veí. Tantes lliçons de seguretat jurídica i de legalitat. Tantes vegades prenen les portades dels mitjans de comunicació per senyalar les desgràcies de països com Venezuela, Ecuador, Bolivia… i tants d’altres. Víctimes de líders populistes i demagogs, de mentiders.

Avui el President del Govern Español deia alguna cosa semblant a que l’estat de dret (suposem que es referia a l’estat espanyol) no es sometria a cap xantatge (referint-se a les declaracions del “Cas Bárcenas”). Encara que qui t’he segrestada la democràcia en aquest racó del Món no són altres que els mafiosos legals d’aquest país: els polítics. 

el-demagogo-el-roto

Des de la transició no han fet altra cosa que estendre la seva presència a totes les institucions, trencant qualsevol regla d’igualtat d’oportunitats d’accés i de meritocràcia. Sí que importa qui, no importa el com. Així hem anat assimilant amb naturalitat el llenguatge d’una praxis que res té a veure amb la democràcia. Barons, xarxes d’influències, familiaritat, esferes de poder, etc. En diuen Partits Polítics, però no són res més que entramats productius que donarien per una bona trama d’una sèrie televisiva.  (vinyeta dreta: “el Demagogo” de el Roto)

Tornant al principi d’aquestes línies, pocs perden l’oportunitat de titllar a certs països de l’altra vora de l’Atlàntic de mancats de llibertats i esclaus de l’autoritarisme. Pot ser ens aniria bé aprendre algunes de les lleis que aquestes nacions tan oprimides sostenen en les seves constitucions. Un tal Hugo Chávez va reformar la Constitució de Venezuela per incorporar entre d’altres coses un article que quasi li costa el lloc. Segons aquest, si passats dos anys es considera que algun càrrec electe no estava fent la seva feina. Sumant un mínim del 20% – 25% de firmes de l’electorat es pot convocar un referèndum per consultar si es vol arribar al final de la legislatura o s’ha de tornar a convocar eleccions. 

Vista la incapacitat dels parlamentaris per pressionar el Govern i buscar que aquest compleixi el seu mandat. Pot ser ja seria hora que prenguéssim nota d’aquests veïns que sembla no acaben d’entendre el que vol dir democràcia. Almenys sembla que no entenen la nostra

Avui l’optimisme s’ha tornat un pèl àcid.

l’Optimista

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s