Si vols Democràcia, Vota Democràcia.

A través del Consum Responsable es promou una màxima segons la qual en tant que optem per consumir un o altre producte o servei, estem finançant i recolzant un tipus determinat de relacions laborals i socials, de relacions ambientals i, en defenitiva, un model de producció i desenvolupament concret. És en aquest sentit que la informació sobre allò que consumim esdevé indispensable per tal de dur a terme aquesta activitat en plena consciència. Evitant així donar corda a activitats econòmiques les quals rebutgem plenament i de les quals ens en volem desmarcar decididament. Si no vols explotació infantil, si no vols tràfic d’armament, no les compris.

Seguint aquest mateix principi, davant aquesta etapa en que un gran nombre de negocis il·legals i corrupteles vàries dels partits polítics estant sortint a la llum, és moment d’aprofitar aquesta oportunitat que se’ns ofereix per analitzar la nostra conducta política. Quin sentit té seguir demanant canvis i regeneracions polítiques a aquelles entitats que sense fer-ho segueixen nodrint-se dels vots dels ciutadans i del seu suport fàctic (encara que pot ser no d’opinió).

vot

Si centrem la nostra activitat política en delegar la nostra acció en partits els quals internament es regeixen segons criteris de fidelitat i interés particular, no podem esperar que aquests optin per una conducta encarada al servei públic i a l’igualtat. És moment d’examinar la qualitat dels partits polítics que ens envolten. Quins mecanismes utilitzen per prendre decisions, per dibuixar el seu programa polític, per escollir els seus dirigents, etc. Només donant suport a aquells partits que actuen d’una manera democràtica podrant transferir aquestes pràctiques a les institucions.

Informació i coherència, responsabilitat i compromís. La construcció i manteniment d’un sistema més just requereix de la constant activitat dels seus membres. I si bé és cert que aquesta responsabilitat col·lectiva no excusa la conducta immoral de les entitats encarregades d’articular la democràcia d’aquest país,  aquesta només pot servir per recordar el deure ciutadà de mantenir-se vigilant i actiu. És moment d’incloure aquesta clivella a l’hora de valorar en un o altre sentit els partits i moviments polítics i socials. Ja no n’hi ha prou entre dreta-esquerra o independistes – unionistes. Cal afegir la democràcia com a eix distintiu entre unes i altres opcions.

Si vols Democràcia, Vota Democràcia!

l’Optimista

“Quan els governs temen a la gent, hi ha llibertat, quan la gent tem al govern, hi ha tirania”.

Thomas Jefferson

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s