#Croquetes Silencioses

A mesura que la trempera nacional de l’Onze de Septembre comença a diluir-se entre els primers dies de cursos escolars, tornades de vacances i demés, i la falta d’un període d’espera raonable per conèixer les conseqüències o efectes “reals” del segon any consecutiu de pressions populars massives sobre els ritmes a dins dels Parlaments català i espanyol. La Via Catalana ja ens ha aportat algunes espurnes de llum sobre alguns temes que l’extrema urgència mediàtica (necessària o volguda) sovint impedeix de tractar:

  1. #Croquetes per dinar o que algú m’expliqui si us plau que és un hashtag i un trendingtopic Tot i que difícilment es perdrà la sensació de  censura imposada per aquesta xarxa social, la veritat és que un acaba prenent consciència que no en tenim ni idea de com funciona el flux d’informació en aquests espais ni acabem de comprendre el que impliquen. Algunes aclaracions aquí.8 estelada catalunya
  2. El poder del silenci. La defensa d’aquesta majoria que resta en silenci a casa en front de les preteses minories escandaloses per part de De Cospedal ha de servir per no deixar l’estat d’alerta i fer una mica de memòria. Els que avui defensen valentment el dret a decidir també saben apel·lar al silenci quan els convé.  L’independentisme més participatiu haurà de vigilar i romandre atent, no sigui que quedin atrapats en una consulta que es limiti a seguir donant el dret a decidir a una elit, això sí, una elit de la ceba.
  3. Pim pam pum. Un cop més, i a falta de saber com seran tractats els responsables de l’assalt a la delegació catalana a Madrid durant els actes de la Diada, sembla que alguns violents tenen dret a ser jutjats segons unes lleis i consideracions i d’altres segons unes altres (llegeixis Llei Antiterrorista per uns i “eren una “panda” d’eixelebrats pels altres).  De totes maneres, també hauria de servir per reflexionar sobre algunes proclames freqüents en el si del moviment independentista. Sovint es canta de manera lleuger aquell “Visca visca visca, visca Terra Lliure”. No es pot oblidar que la lluita armada, encara que sigui en favor d’unes idees que comparteixes, es basa en actes com els es van presenciar a la Blanquerna de Madrid. 

Només el temps ens permetrà saber què ens ha aportat aquest període de mobilització sobiranista. D’entrada, ens obre noves oportunitats de debatre sobre temes ben presents des de fa temps.

l’Optimista

Anuncis

2 thoughts on “#Croquetes Silencioses

  1. No busquis més conspiranoies! La culpa es de Justin Bieber. M’explico: degut a l’abús de twitter que fan les legions de fans de Bieber, el nom d’aquest cantant sempre era Trending Tòpic, així doncs l’empresa que gestiona aquesta xarxa social va incorporar un complex logaritme segons el qual només arriba a ser tendència aquell hastag que creix molt sobtadament en un moment concert, no aquell que s’empra durant dies i dies. Per aixó ahir #volemvotar emprat massivament a les 18h si va ser TT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s