Crònica d’una Resistència Anunciada

Des que fa unes setmanes s’anuncià l’ordre de desallotjament del Bloc de Salt de l’Obra Social de la PAH de Girona i Salt, la xarxa de suport d’aquest moviment no ha deixat d’activar tots i cadascuns dels seus nuclis.

A mesura que han anat sorgint nous reptes i entrebancs, i tot i l’escassa difusió mediàtica que rep la seva activitat tenint en compte el volum que representa arreu de l’estat i el reconeixement europeu que ha rebut a la seva tasca, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’ha erigit com a referent de la desobediència civil i la resistència a un marc legal que no deixa d’augmentar el nivell de vulnerabilitat dels seus ciutadans. 

pah

Tot i així, un cop més, la PAH torna a demostrar que no són un grupuscle minoritari, una elit hipermobilitzada. Lluny dels focus i les emissores han desenvolupat una extensa xarxa de complicitats i suports: partits polítics, entitats, particulars, artistes i un llarg etcètera que no deixa lloc al dubte sobre la seva diversitat i el ple suport que rep.

La convocatòria de resistència al Bloc de Salt ha estat acollida, entre d’altres, pels Bombers de la Generalitat i per una sèrie de músics (Feliu Ventura, Gossos, Amparo Sánchez, Lágrimas de Sangre) que avui a partir de les 18:00 amenitzaran i ajudaran a congregar el màxim de gent possible per un parell de dies de suport i lluita.

La tensió i el nerviosisme segur que es palparà als voltants i l’interior d’aquest embrió de la lluita pels drets civils. El que ningú dubte és que la moneda ja ha estat llençada i que la sort ha caigut del costat verd. 

Sí, podem!

l’Optimista

Anuncis

One thought on “Crònica d’una Resistència Anunciada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s