Si em Toques la Moreneta…

Llegeixo a l’Ara que  E-Cristians ha decidit querellar-se contra l’empresa Caganers.com per la seva versió caganera  de la Verge de Montserrat. Diu el seu President que aquesta iniciativa “atempta contra el més elemental respecte a les creences religioses”, i ha afegit que està provocada “només per un miserable afany de lucre”. Des que va sortir a la llum aquesta idea, més d’un sector catòlic ha mostrat el seu desacord i el seu enuig, proclamant la falta de respecte d’aquesta.

caganer_moreneta_

Em sembla realment curiós observar la reacció d’aquest col·lectiu cristià davant aquesta proposta comercial. Més enllà de l’ús de termes i expressions realment curioses (especialment em xoca aquest “miserable afany de lucre”), no puc evitar viatjar a l’episodi de les vinyetes de Mahoma. Sí bé és cert que no es pot comparar la violència, tot i minoritària i extremadament amplificada pels mitjans,  d’alguns membres de la comunitat islàmica internacional amb la reacció d’aquest col·lectiu cristià. El fonament de la reacció és el mateix: el sentiment de tracte irrespectuós vers el seu credo i l’ímpuls de defensa del que consideres el teu honor. Amb un objectiu compartit: evitar-ne la seva reproducció. Uns per la via de la violència física i els altres per la via de la violència institucionalitzada.

També em resulta bastant impactant la desigualtat que genera el nostre sistema a l’hora de permetre la defensa d’un o altre ideal davant les possibles ofenses que puguin rebre fruit de l’activitat d’altri. Resulta peculiar veure com un exconseller de la Generalitat pot encapçalar una lluita judicial com aquesta per un fet que afecta de manera bastant reduïda a la vida quotidiana de la població en general, ocupant unes quantes pàgines de premsa i programes de ràdio i televisió, mentre que costa trobar els recursos per frenar els atemptats constants a la dignitat laboral i a la garantia d’una vida digne de la ciutadania.

Però bé, per què preocupar-se de l’accés a un habitatge, d’una vida laboral en condicions justes i d’una educació que tendeixi a la projecció d’una societat més crítica i capaç de fer front a qualsevol repte col·lectiu… A mi no em toquis la Moreneta! 

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s