La culpa és seva!

Repassant diverses notícies relacionades amb la publicació de l’Informe PISA 2012 no puc evitar submergir-me en un estat de profunda estupefacció. Un cop més, el sistema educatiu del país demostra la seva incapacitat per generar un canvi en el nivell d’instrucció dels seus alumnes que es reflecteixi en aquest estudi. A nivell pedagògic i educatiu, desconec totalment qui és “PISA”  i quin és el valor que mereixen els resultats d’aquest estudi, així que personalment, a nivell del que implica una o altra valoració en els seus tests, no em veig capacitat per comentar res més enllà que la reiteració de resultats inferiors i en discordança amb el nivell de despesa pública ja fa temps que hauria d’haver generat més d’un canvi. 

discusion

Ara bé, el que ja comença a ser preocupant pel nivell de deliri que implica és la absoluta incapacitat dels Governs per fer-se càrrec i responsables del que indiquen aquests estudis. Suposo que devia ser un cop molt dur per la Consellera Rigau veure que Madrid tenia millors resultats que Catalunya, que tenint uns mals resultats no podria almenys presumir d’estar a la davantera nacional.  

Però si alguna cosa ha après a fer la classes política autòctona de manera magistral és l’habilitat d’excusar-se en l’altre. Mai, mai i sota cap concepte assumir la culpa ni l’autoria de res que no sigui positiu. I òbviament, no ens ha fallat. “La culpa és dels immigrants!” etziba tan alegrement i sense cap mena de pudor. Com diria el Jep de la Competència: Ole, Tus, Buevos!

Res de referir-se a les advertències de l’estudi on s’afirma que no només és necessari tenir un bon nivell d’inversió pública sinó que cal fer-ne una bona gestió, de fer esment de l’augment de la clivella socioeconòmica en els resultats. No, el problema és que venen de fora i no saben adaptar-se.  No fos cas que diguéssim que la immersió lingüística té limitacions. Que un sistema precari i injust amb un mercat laboral cada cop més precari i injust no pot fer més que reproduir un sistema educatiu precari i injust.

Encara que bé, la culpa és seva! de Madrid! dels immigrants! de tothom, menys meva. 

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s