Catalunya Mestissa

Fa unes setmanes que lAssemblea Nacional Catalana i la Plataforma Altres Andalusos va presentar aquest video en favor del dret a decidir i la independència:

Si alguna cosa m’agradaria destacar d’aquest audiovisual és el missatge que acompanya a la defensa del sobiranisme: el valor de tota la gent que, històricament, ha arribat a Catalunya i ha escollit establir-s’hi.

M’agrada per frases com “no soy un immigrante (…) cuando llegas, dejas de serlo”. La importància de la voluntat de ser part per sobre dels cognoms i de la sang. M’agrada pel rebuig al paternalisme amb què sovint es tracta el fenomen migratori, com si fossin per se necessitats que requereixen de l’almoina.

M’agrada perquè ens recorda que de la mateixa manera que avui hi ha gent arribada d’arreu del Món que es veu abocada a viure en pisos “pastera” i a buscar-se la vida de qualsevol manera, molts dels que han acabat sent el fonament de les famílies catalanes treballadores amb un nivell de vida bo van sorgir del barraquisme i de la sobreocupació d’habitatges: “construimos la primera barraca en Monjuic en el 45”, “vivíem 9 persones en un pis de 50m2”. 

M’agrada perquè planta cara a aquesta branca catalanista que carrega contra els qui porten menys temps en aquest territori i els recorda que també senten com a pròpia la llengua catalana, i que a més, la saben imprescindible. I especialment m’agrada, perquè proclamen el seu independentisme perquè desitgen un país millor i no per cap ressentiment històric ni ànim frustrat. 

Necessitem més exemples com aquests!

l’Optimista

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s