Gosa Pensar!

Ahir , Dilluns 23 de Desembre, l’Associació Gosa Pensar! (Sapere Aude) va donar el tret de sortida a la seva activitat programant una conferència-col·loqui amb el títol: Parlem de Déu! A càrrec de Teresa Forcades.

Pels que no estàvem familiaritzats a escoltar a aquesta germana benedictina d’altre cosa que no fossin farmacèutiques i crítiques ètiques al capitalisme, la d’ahir va esdevenir una magnífica oportunitat per descobrir una altra de les vessants que composen aquest personatge que cada cop crida l’atenció a més i més ciutadans del nostre país.

cartell

Per molts, les expressions “Religió”, “Déu”, “Trinitat”, “Esperit Sant” i un llarg etcètera solen anar lligades a sensacions de rebuig, d’un impuls de defugir del dogmatisme i la tradició irracional. La Teresa Forcades ahir va aconseguir demostrar de manera convincent que la Teologia i la Religió tenen encara molt que aportar a la nostra societat.

Com ens té habituats en les seves participacions en els actes del Procés Constituent, la ponent va ser capaç de contextualitzar de manera amena i comprensible la construcció de conceptes com la “Santa Trinitat” i els debats que tan des de l’òrbita Cristiana com des dels pols acadèmics contemporanis al naixement d’aquesta religió van anar sorgint i van aportar al seu gra de sorra a les bases d’aquesta concepció del Món.

Sense dubtar va expressar la relació imprescindible entre la diversitat i la unitat, tot som únics així com tots pertanyem a la mateixa realitat. La necessitat de crear un Món on tots puguem conviure en igualtat, doncs és la única manera d’acostar-se a la Bellesa i a l’Amor, els altres noms de Déu. Reconeixent, és clar, que la porta que obriren aquells pensadors vers les implicacions d’aquests conceptes d’igualtat en la diversitat i la unitat, encara no s’havien pogut exportar a la nostra pràctica quotidiana.

Calen més actes com el que ahir va omplir la sala d’actes del Parc Tecnològic i Científic de la Universitat de Girona, cal reprendre la implicació d’una branca, la religiosa, que pel fet d’haver quedat marginada per la seva incapacitat d’adaptar-se als nous ritmes del nostre país no pot restar abandonada.

Ara més que mai, cal estendre una crida a tots els àmbits de la societat. Sense cap mena de dubte, ara és moment de Gosar Pensar!

l’Optimista

Anuncis

2 thoughts on “Gosa Pensar!

  1. Retroenllaç: La Santa Trinitat, de l’Esquerra. | l'Optimista

  2. Retroenllaç: L’Optimista parla de nosaltres | gosapensar.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s