Hi ha una Aplicació millor?

Imagina poder opinar en directe sobre les darreres novetats musicals o de tendències amb tots els teus amics i amigues. Tenir la possibilitat de parlar en temps real i de manera simultània amb tots ells mentre observeu, a la vegada, el resultat d’una tarda de compres d’aquell grup d’amigues que us moriu de ganes de convidar a veure una película al cinema.  Per si fós poc, descobreix l’emoció de poder jugar amb tots els teus colegues a les últimes versions dels jocs de moda, així com els esports de sempre vestint la samarreta dels teus ídols. Seria increïble oi?

Segur que davant de totes aquestes propostes molts no dubtaríeu en preguntar-vos: quan costaria una aplicació mòbil o per tablet que em permetés fer tot això? O quines seran les novetats que oferiran xarxes com Facebook o Twitter? O pot ser es tracta d’un nou espai social virtual encara més modern?

I què pensaries si descobrissis que no necessites cap smart phone per dur a terme cap d’aquestes increïbles activitats? I si poguessis interactuar amb aquesta capacitat sense necessitat de pagar una quota mensual a cap companyia de le telecomunicacions?

descarga

Tot plegat seria possible si deixéssim de cedir el nostre espai públic a les relacions maquinals i intermediatitzades per diferents artilugis. Si en comptes de clicar “m’agrada” a una foto sortíssim a donar un tomb i poguéssim expressar en viu quina és la nostra opinió. I no fer-ho a través dels emoticons uniformes sinó a través de paraules i recursos expressius diversos. Recuperant l’ús social i públic de les àrees comunes de les ciutats i pobles. Dels carrers i les places. No només per activitats puntuals vinculades al consum i al comerç, sinó al simple viure la realitat de la convivència i de compartir l’espai. Un espai el qual no deixa de ser nostre i comú, encara que ens empenyem en reduir-lo a la suma de les diferents realitats privades i particulars.

Per moltes millores i evolucions que introdueixin els programaris de les diverses aplicacions i xarxes socials, mai podran acostar-se a l’infinita gamma de recursos interactius que ofereix la vivència personal i directa de la societat, de tot i el tothom que hi conviu. No hi ha una aplicació Millor!

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s