Quina Veu

L’escenari buit, tot resta a la vista dels espectadors i com a únic element escenogràfic una pantalla de fons on aviat, ningú recordaria que hi havia un seguit d’imatges publicitàries de l’esdeveniment en qüestió. Al centre i a primera línia, dos micros i un tauler electrònic que fins al moment de l’inici, no es tindrà gaire clar perquè serveix (si és la primera vegada que el veus). I al timó d’aquest centre, la Paula Grande.

Si hagués de fer algun símil comparant el que ahir es va presenciar a l’estrena del 1er Festival Acoustic Vell al Centre Cívic del Barri Vell amb alguna altra cosa que hagués vist abans, diria que d’alguna manera, vaig presenciar l’actualització 2.0 del que foren aquelles persones – orquestra. Aquells personatges que unien totes i cadascuna de les seves parts del cos amb algun instrument i amb un increïble exercici d’equilibri, coordinació i expressió convertien el moviment del seu cos en una melodia.

Sense fils, sense més instruments que la seva veu també cal dir. Exceptuant l’ús d’alguna joguina en algun tema concret, tema rere tema aquesta increïble cantant iniciava la seva proposta construint des de les arrels tots i cadascun dels elements que formaven part de la seva composició. I un cop tenia registrats tots i cadascun dels embolcalls que l’acompanyarien, brotava en el seu si el contingut de les seves cançons.

Màgicament, el que d’entrada eren breus fragments sonors sense massa sentit, evolucionaven i s’encavalcaven donant forma a temes absorvents i dels quals difícilment te’n podies deslliurar. Com si tram a tram, la cantant t’anés enllaçant amb suaus fils de seda que tot i la seva suavitat, no deixaven de mantenir-te atrapat i captiu.

Costa entendre que propostes com la d’aquesta cantant, per ara, no atraiguin a un públic més nombrós. Encara que d’altra banda, un no pot més agrair la sort d’haver-la pogut gaudir de manera tan íntima.

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s