L’orgull pel menjar

Hi ha molts criteris a través dels quals classificar o intentar descriure un poble, un col·lectiu o les persones: la manera en com es vesteixen, construeixen les seves ciutats i pobles, la manera com treballen i, òbviament, la seva relació amb el menjar i la manera de preparar-lo.

Per què va fer fallida McDonald’s? Tot i que el títol porti a enganys, dedica molt poca atenció a les característiques culinàries d’aquesta cadena de restaurants de menjar ràpid. Aquest documental és tot una declaració de l’amor que senten els Bolivians als seus productes, a les seves tradicions i a la manera en com aquestes s’entreteixeixen en un espai i una figura:el mercat i la dona.   

McDonalds

Val la pena dedicar una estona a veure aquest documental que ens condueix a través de tot allò que converteix la cuina i el menjar en motiu d’orgull pels habitants d’aquest país farcit d’estampes de contes de fades.

l’Optimista

Anuncis

2 thoughts on “L’orgull pel menjar

    • Jo no ho resumiria així, i em sembla que la intenció del documental va més enllà d’aquesta idea de l’argumentació econòmica. El preu no és un argument suficient per assegurar l’èxit. Aquí no perdura McDonald’s pel preu -només-, crec.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s