Els que Poden no Volen

Si vols pots. Quantes vegades hem reproduït aquesta afirmació, ja sigui des de la nostra veu o rebuda de part d’un familiar, amic o conegut. Quants cops integrem un missatge que carrega sobre nosaltres un pes i una responsabilitat que, en realitat, compartim amb una proporció molt menor de la que suggereixen aquestes paraules. De fet, la majoria dels habitants d’aquest Món vol, però no pot. Vol una vida còmoda i sostenible materialment parlant i, tot i el seu esforç no ho aconsegueix. Vol un Món en pau i sense abusos de poder, però per molt que s’entesti en resistir-s’hi és abusada i agredida. 

descarga

Per altra banda, hi ha un grup exclusiu i selecte que pot i no vol, i que tot i no voler, és capaç d’influir en la manera en com entenem el Món de tal manera que són capaços d’instal·lar en la nostra persona aquesta màxima per la qual si no tenim el que necessitem, és perquè no ho volem prou.

1.- L’1% posseeix vora el 50% de la riquesa del Món. Si aquest 1% volgués, és més, si només una fracció d’aquest 1% volgués, demà s’acabaria la pobresa del Món. Poden, però no volen.

2.- 1 de cada 7 persones pateix fam al Món, 1/4 del menjar produït a l’any no arriba a la taula. Si les empreses alimentàries volguessin, la fam demà s’acabaria. Poden però no volen.

3.- 6 països exporten tres quartes parts de l’armament mundial. Si afegim que molts conflictes són fruit de disputes entre països aliens en pugna per recursos naturals. Si aquests sis països volguessin, avui seria més difícil mantenir els 22 conflictes armats que hi ha al Món. Poden però no volen.

El dia que vulguin, viurem en un Món millor.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s