Nit de Resurrecció

Imagineu un temple amb segles d’història, una data calculada a partir de les fases de la lluna respecte l’equinocci de primavera, un ritual que escenifiqui a través del foc i de l’aigua la renovació i l’impuls de llum i vida propis de l’arribada d’aquesta estació de l’any. Una celebració sota l’esguard de la lluna plena, cantant per la fi de la foscor i el retorn -ressurrecció- de la llum. Benvinguts a la Vetlla Pasqual.

images

Quantes vegades hem mostrat una profunda admiració i respecte per festes i tradicions d’altres cultures del Món que mantenen un vincle estret amb els ritmes de la natura. Per comunitats i societats que a través dels personatges dels seus textos i relats sagrats han transmès al llarg del temps el curs de la vida a través dels símbols i els noms. A la vegada però, que no ens ha costat massa evitar sentir gaire simpatia per moltes de les cites que protagonitzen el calendari cristià.

Si bé és cert que l’associació entre l’estructura institucional -l’Església Catòlica Romana- i diversos poder polítics  compten amb una llarga llista de greuges, podria ser interessant no rebutjar frontalment els relats que formen part de la seva/nostra història. I més, tenint present que d’alguna manera no fem més que demostrar que ens calen aquests tipus de celebracions – digueu-ne religioses o no – que ressaltin aquestes fites anuals que a ningú deixen indiferent. Només cal observar l’increment en la participació en festivitats com el Holi a les nostres ciutats. 

Aquest dissabte 4 d’abril a les 23:00 teniu l’oportunitat d’acostar-vos a la celebració de la Vetlla Pasqual a la Catedral de Girona. No es tracta de reforçar les pràctiques religioses locals per compensar l’arribada de noves festivitats, sinó de descobrir la manera en com la nostra cultura ha forjat, des de fa centenars d’anys, una celebració que al cap i a la fi posa de manifest allò que ningú pot amagar: que la Primavera amb la seva llum i força ens aixeca els ànims i ens fa renéixer. 

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s