Si avui paréssim màquines…

Si avui es deturessin els telers, molts anys haurien de passar perquè algú trobés a faltar abric. De roba no en falta, de fet en sobre tanta que ni a les fires d’intercanvi es valora prou com per intentar igualar-la a cap altra cosa. Comprar roba i pagar el preu que es demana per les peces sense estrenar és un mer exercici d’autosatifacció, una dosis de plaer fruit d’adquirir algu nou que només tu convertiràs en 2ona mà.

Gerard Stolk - stoelen voor TU Industrieel Ontwerpen https://www.flickr.com/photos/gerardstolk/5042803948/in/photolist-8FBFVE-ajQ5zS-7Smeyb-agwz7Z-agzm7S-5di7Cx-f9BPe7-6UPmjm-8erxh4-8xu9P2-8wouDL-6oAv39-dKfiJy-8aJd6j-71ozdU-71jz4Z-aaTfPy-f9oAEP-84L1g5-8aJcTQ-4Y2WkD-f9nDG4-eeij2D-jZGQb7-71jJkH-6gnSK9-84L1bS-83qASn-dui81P-4LFB3H-dyyimz-cPecF9-9xcuCw-71jgq2-eSVDnQ-97MPY9-97JzXx-97JFTT-8qcsVx-6UKhFK-49Xcvf-6UKhng-6UPnd5-ezzuoh-ezzC7E-ezwmAv-ezzzfo-ezsHsS-4QtcnK-Dmpji

Gerard Stolk – stoelen voor TU Industrieel Ontwerpen 

Si avui es frenessin les rotatives passarien segles abans no hauríem digerit la majoria de les notícies que només aquesta nit sortiran arreu del Món, publicades, emeses, retransmeses o dibuixades. Notícies que difícilment diran res de nou. Canviaran alguns personatges, alguns escenaris, però els missatges no distaran tant.

Si avui congeléssim la producció d’armament i intentéssim buidar els magatzems de munició no trobaríem prous objectius en aquest planeta. Quanta capacitat destructiva per tan poc que eliminar.

Si avui l’amnèsia ennuvolés el pensament de tots els enginyers i tecnòlegs del Món, abans no tornessin a engegar la producció encara ens quedarien enginys i dispositius per probar i descobrir perquè serveixen. Segurament ni tan sols hauríem arribat a copsar el 100% de les possibilitats del nostre telefon mòbil.

Si no ens costés tant i tant i tant desfer-nos de certs hàbits, avui ens podríem agafar un no gens curt període de vacances. Ens podríem anar repartint les feines, repartint la producció, els serveis i reduïriem amb escreix tot el desgast que estem carregant al medi ambient i a la nostra pròpia salut. Potser no cal parar màquines, en sec. Potser podríem anar alentint, baixant les revolucions. Fent un petit tastet del que significaria dedicar el nostre temps a donar resposta a les nostres necessitats reals, i no a generar sistemàticament sense sentit. No?

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s