Qui és Brigitte Vasallo?

Migracions, monogamia, no-monogamia, racisme, islamofòbia, feminisme, Pornoburka i així un llarg etcètera de conceptes i etiquetes que a cada menció no podem més que comprobar que no ens deixen indiferents. Paraules que trobareu sense haver de rebuscar més que uns segons si entreu en la pàgina web de Brigitte Vasallo: Perder el norte.

musicbrigitte

Intentar acotar quin és l’àmbit sobre el que aquesta autora ens interpel·la resulta difícil sinó impossible. Un denominador comú el trobem només llegint en diagonal el seu portal: ni eufemismes ni paraules superficials que ni diuen ni deixen de dir. A cada article, a cada proposta de taller descobrim que el missatge de fons és clar: la comoditat i la tranquil·litat no són suficients per apagar una veu imperiosament crítica i insaciablament experimentadora.

No puc evitar reconèixer que la primera vegada que em deixo lliscar per algunes de les propostes temàtiques que hi trobo sento rebuig. Un sospir allargat quasi acompanyat d’un… de veritat? cal parlar de tot això? A la segona l’esperit xafarder se m’emporta i em permet descobrir un bon grapat de mirades ben interessants que per sobre de tot, no et deixen indiferent i et conviden a reflexionar.

Si aquesta primera introducció a les propostes de la Brigitte Vasallo us obra la gana, aquí teniu una proposta més que atractiva: aquest dimecres 6 de maig, a les 18:00, a la sala de Graus de la Facultat de Dret de la UdG ens presentarà el seminari Músiques de l’Islam: descolonitzar l’oïda com eina política. I si us atrau la idea però no teniu l’oportunitat d’anar-hi, podreu tastar el contingut musical del seminari a les 22:30 a la Sala Yeah de Girona.

Espero que la mandra no us pesi, que tingueu temps i que la curiositat us estiri a participar d’aquest seminari, i per sobre de tot, que us animeu a descobrir qui és Brigitte Vasallo.

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s