Despedides primaverals

Últimament les coses no rutllen. Serà l’agitació de la primavera, aquests canvis sobtats de temperatura. Serà que ja no compartim tantes estones com solíem, ja no passegem com havíem fet ni trobem una mínima excusa per escapar-nos plegats, ja sigui sota la pluja o contra el vent.  La nostra relació ja no és la mateixa.

08052015624

Surto de l’habitació i quan giro el cap sempre et veig reposada a la cadira, retornant-me la mirada, amb un esguard que demana que no atravessi de nou l’ampit de la porta, que l’esperi, que t’esperi. Un cop d’aire m’atravessa i em fa dubtar. A vegades fins i tot inicio un pas enrere que potser et busca, que qui sap si et persegueix. Encara que com a molt a arribo a l’armari i dissimuladament prenc una camisa o un jersei i surto com si no notés la teva presència. Ja no es troben els nostres braços.

Enrere queden les tornades nocturnes en bicicleta, amb aquella frisor gelada d’hivern que ens apretava i acostava, que no ens deixava altra opció que mantenir-nos arrapats i enfundats. Aquelles vesprades fosques en les que no importava el motiu ni la causa, en les que sense previ avís m’abraçaves i em cobries amb la teva calidesa. El maig ha confirmat allò que tot i obviar-ho, sabíem des de bon inici, que les calors ens separarien. Em sap greu estimat abric, però això ja no pot continuar. La primavera s’exhibeix i aviat treurà el cap l’estiu. N’hem parlat, cada any en parlem, amb tu que ja fa un temps que m’acompanyes, i amb els teus predecessors i els que vindran.

Saps que t’agraeixo i per això m’és difícil guardar-te, m’és dur relegar-te al fons de l’armari fins als vents de la tardor. Però recorda que no ho faig per rancor ni odi, i que tan dura és aquesta despedida com càlida i imprescindible esdevindrà la retrobada. Que descansis abric meu.

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s