Com estàs?

Voltant per la biblioteca Salvador Allende, mirant i regirant llibres, diaris i pelis a la cerca d’algun entreteniment per aquestes tardes acalorades en les que moure’s gaire ens aboca a suar i… suar -de fet, amb la xafugor que hi ha per Girona et quedis quiet, ballis o saltis el resultat serà el mateix-. He fet una descoberta que m’ha tingut ben ocupat i encuriosit al llarg de la tarda: el Diccionari de sentiments de la Véronique Fleurquin. Sí sí, 339 estats d’ànim per afrontar aquella pregunta tan difícil d’encarar: com estàs?

15062015681

Generalment, el protocol ens porta a llençar aquesta interrogativa que, o bé s’acabarà de manera fugaç amb un bé bé i tu? o -especialment en els casos que la resposta va acompanyada de situacions relacionades amb la pena- pot desencadenar una llarga conversa on l’afectat/da en qüestió aprofitarà la pregunta per buidar tot el que l’afligeix. Però inclòs en els casos on dona per prolongades xerrades la nostra capacitat per descriure els nostres sentiments sol ser bastant reduïda.

Des de l’A d’Abandó fins a la V de Vulgaritat l’autora ens repassa centenars de qualificatius que permeten afinar i concretar totes aquestes emocions que ballen, envolten i sovint no tenen res a veure amb aquest eix dicotòmc comú al qual ens abonem basat en el bé i el malament.

Si encara no sabeu que significa gaubança, no us deixeu endur per la galvana i animeu-vos a explorar l’ampli ventall d’estats d’ànim que ens acompanyen cada setmana.. i que poden ser nombrats!

Que es prepari qui gosi etzibar-me aquesta pregunta, descobrirà a primera línia el significat orgullós de la fatuïtat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s