Posats a prohibir..

Davant d’aquesta fal·lera regulatòria tan creativa de l’Ajuntament de Girona per tal d’establir un marc de convivència en situacions de tensió com la restauració vs. veïns o l’incorporació de la bicicleta al sistema vial de la ciutat no he pogut evitar la temptació de fer les meves propostes. S’ha d’aprofitar que l’Alcalde és un gran fan de les noves maneres de governar i ara que som una ciutat de pressupostos participats i de deveses belleses -per cert, i els resultats de la consulta?- no s’ha de renunciar a proposar. No! no us penseu que escriuré propostes per evitar el soroll o facilitat la mobilitat en bici, només faltaria! Per això només cal sentar a veïns i restauradors per un costat i mediar. I per l’altra només cal escoltar a Mou-te en Bici -sembla mentida que tinguent una entitat així a la ciutat treballem tan malament aquest tema-.

girona

No no, jo també vull aprofitar aquesta embrenzida imaginativa i proposar unes quantes prohibicions. Ja que ens animem, perquè no hi posem cullerada tots i, almenys, riem una estona. Aquí van les meves 3:

1. Gossos. El vianant ha de tenir l’opció de passar a 1’5m del gos sense baixar de la vorera. En cas que no es pugui, el propietari haurà de portar el gos a collibè fins que l’amplada de la vorera ho torni a permetre. En el supòsit que siguin dos o més els gossos que circulin pel carrer aquests hauran d’aprendre a fer-ho en fila índia i enganxats al costat que dona a la “carretera” deixant lliure el pas al costat dels portals, botigues, etc. Les multes per incompliment de la normativa aniran dels 100€ a la presa i retenció dels animals a la gossera municipal.

2. Gossos bis. Han de dur panyals. El pipí també embruta i fa pudor.

3. Smartphones i circulació de vianants. Està prohibit caminar i utilitzar el telèfon mòbil sempre que aquest ús impliqui mirar la pantalla més de 3″. És un perill gens menor l’increment de zombies tecnològics que omplen els carrers sense saber on trepitgen. No cal dir que queda penalitzat l’abús dels selfies a la via pública, amb especial èmfasis en els casos que impliquin morritos. Queda a discreció de l’agent municipal decidir quan, com i perquè s’aplica aquesta normativa.

Posats a prohibir per prohibir, jo també hi vull posar cullerada!

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s