Sóc un Terrociclista

Sí, ho reconec. Ja fa temps que cometo aquest tipus de barbaritats. Vaig en bicicleta a tot arreu, per la vorera, l’asfalt i el carrilet. A contra sentit o en el que toca. D’entrada ja em vull disculpar per haver causat tantes molèsties i provocat tants mals de caps. No era conscient de les inacabables llistes d’avis i àvies que es formen a les urgències dels centres mèdics fruit dels atropellaments cíclics i ciclistes. Tampoc m’imaginava que suposés un llast tan dur per l’economia del país i de la ciutat reduint el consum de combustibles fòssils, gaudint dels infladors gratuïts de les benzineres i mitigant la meva emissió de gasos tòxics. Sincerament, disculpeu-me.

Tampoc em podia imaginar la quantitat d’automòbils que havien patit l’impacte del chasis de les bicicletes que com la meva, circulen de manera temerària i egoista arreu de la ciutat. Sento haver ocasionat tants danys materials. La por que he sentit en ser avançat per un bus o qualsevol altre automòbil en un carrer estret no pot ni comparar-se a tot plegat. No vull deixar de demanar perdó per utilitzar impermeables en temps de pluges i obstinar-me en seguir circulant en bicicleta, quan el que la raó dicta és prendre el cotxe i perdre el temps intentant aparcar, o almenys contribuint a la zona verda-blava.  Tot aquest temps he estat cec.

És per això que vull donar les gràcies a l’Ajuntament de Girona per fer-me sentir com el soc: un delinqüent, un malalt que no entén que no importa que sigui el vehicle més fràgil del carrer, o el més net i sostenible. Que és igual que sigui impossible circular únicament per carrils bici per arribar allà on vulguis de la ciutat, o si la resta d’automòbils et respecten. Gràcies per centrar l’afany punitiu i recaptatori en mi i no en tots els vehicles que no respecten l’1’5m de distància, que m’increpen i em sobrepassen a ras quan no poden anar tot el ràpid que voldrien. Per no castigar als vehicles que escupen verí pel tub d’escapament o incompleixen les prohibicions de 30 o 40 km/h. Ara que em prohibeixen ho veig clar, soc jo el desviat. Qui sinó un tarat s’exposaria a aitals perills, a esmorteir els xocs amb les pròpies carns? 

Si soc prou valent i bon ciutadà demà m’entregaré. No tinc prous estalvis per pagar el cúmul de multes que em pertoquen per dia, així que directament entregaré la meva bici, el carnet de girocleta i em posaré a disposició de la justícia. No siguin tan comprensius ni dilatin el procés com fan amb els polítics corruptes. No val la pena, jo confesso: sóc un Terrociclista.  

l’Optimista

Anuncis

7 thoughts on “Sóc un Terrociclista

  • A Girona sempre hem tingut la pell molt fina. De totes maneres, tinc curiositat, a Salt -com ahir a Girona- et poden posar una multa de 200€ per anar ràpid per la vorera?

   • Has anat per la vorera tranquilament amb un cotxet o amb el nen petit i un ciclista ha pasat a tota llet amb perill d’atropellar al nen i quant has increpat al ciclista incivic t’ha ensenyat el dit mitg tot dient que l’importa un ral la teva queixa o inclus amenaçar de donar-te un cop de puny a tu?
    La vorera no es per anar a 15 o 20 km/h en mitg de la gent.
    Ja se que la gent no respecta els carrils bici, pero ¿portes un timbre per avisar que s’apartin? LA GRAN MAJORIA DELS CICLISTES NO

 1. Doncs si, les normes hi son per cumplir-les. Es la base de la nostre societat. Cada dia vaig en bici a la feina i cada dia veig algun inutil per l’acera en bici. Es evident que els cotxes no respecten les bicis, jo tb passo por a carretera barcelona a vegades, i tb m’apreten pq vagi més rapid per la Rutlla, pero no per aixó els ciclistes hem de ser incivics. Cal fer autocritica, ciclistes saltant-se semafors en vermell, stops, direccions prohibides…pq? No podem demanar respecte si nosaltres no tenim respecte pels altres vehicles i peatons.

 2. Retroenllaç: BICICLETES | [es]Crits per Girona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s