L’intrèpid

Resulta obvi que no ets ni el més gran ni el més alt. No destaques ni pel tamany de les teves fulles ni per la mesura de la teva inflorescència. Més aviat se’t podria acusar de tot el contrari. De fet, qualsevol científic o enginyer obsessionat amb les comparacions -sempre odioses- arribaria a afirmar que ets curt i escarransit. I tardà.

Pobret ell que no et podrà gaudir, voluptuós com n’ets realment

24072013164

La veritat és que ningú comptava amb tu. L’aigua t’arribava per accident. Bebies de les gotes que s’escorrien de les arrels de les teves veïnes i companyes però des del dia en què vas treure el cap resultava difícil de creure que arribaries on avui presumeixes. Els teus germans no van ni tan sols albirar les fulles que avui t’alimenten. Pobres, víctimes dels deboradors de brots germinadors i de la voracitat insaciable dels llimacs, comptàvem que algun dia servirien de tutors per les mongetes o els cogombres, però mai van tenir l’oportunitat de mostrar la seva força.

Encara que tu no vas ser la primera en sorgir. Ni tan sols s’esperava que germinessis quan vas tenir-ne la gosadia. Ja no hi havia ni rastre de cucurbitàcies ni de cap de les plantes que van créixer acompanyant a les teves iguals. Vas ser pacient, vas saber esperar, i quan ja ningú t’esperava vas treure el cap. I en aquell moment vas acabar envoltada de cebes, les teves guardianes i l’excusa que et va permetre rescatar totes i cadascuna de les gotes d’aigua que tan permès arribar fins on avui floreixes.

Avui els pètals daurats que et coronen són el sol de l’hort. Sense demanar res a ningú, sense cridar l’atenció, has esdevingut un girasol pioner. Feia temps que no teníem la sort de veuren un rondar per aquest indret. N’hem tingut de forçuts i descarats, de tímids i porucs, però cap havia tingut la sort o la traça per arribar on avui t’eleves. Finalment la teva brillantor delinearà el recorregut de l’intens sol d’estiu.

Ha calgut que germinés la pipa més intrèpida, la més pícara i hàbil. Una llavor espavilada, pacient i resilient. Eficient i conformista amb els recursos que l’envolten i sense aspiracions inassumibles. Tota una lliçó de vida.

l’Optimista

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s