En quin Món vius?

Hi ha dies, per no dir tots, en que un es lleva i no té molt clar quin és el Món que l’envolta. Si llegeixes els diaris, o encara més dramàticament si caus en la temptació d’encendre la televisió, pots quedar commocionat durant hores amb tota la degradació, sang, fetge i destrucció que hi pots trobar. El Món en flames, els poderosos impunes i els pobres a pedrades i trets entre ells. Depèn del mitjà pot variar una mica l’orientació i el subratllats dels conceptes clau de cada notícia, però en general tot fa pudor a socarrim.

SCAN0001

Nosaltres mateixos no restem exempts d’aquesta mena de sumatori de realitats paral·leles. No només s’esdevenen a través dels altaveus mediàtics sinó que entre les persones amb les que convivim sovint sembla que no toquem el mateix sòl amb la planta dels nostres peus. Un fet que ens il·lusiona pot desencadenar tot un seguit de mostres de rebuig, així com idees i successos que ens molesten són motiu de gaudi i passió per d’altres. I no pot deixar de resultar-me curiós que davant tot aquest ventall d’exemples que a diari ens ensenyen que podem interpretar tot el que ens circumda de diverses maneres, alguns encara s’esforcin en defensar de manera ferotge la seva visió. Fins al punt, que adonar-se una i altra vegada que hi ha gent que no veu el Món de la mateixa forma els sulfura i fereix.

És com si davant del dibuix d’un nen de cinc anys ens enfurisméssim en descobrir que l’infant no ha plasmat allò que jo voldria de la meva figura. Com si davant de la cara somrient i els cordons ben lligats d’unes bambes de futbol amb un tacs de quinze centímetres preferís horroritzar-me per tenir un tronc desproporcionat i una papada de gripau.

No estaria de més que algun dia féssim l’exercici i l’esforç d’escoltar i atendre el que expressa el nostre entorn sense enquistar-nos en destacar que això o allò no coincideix amb el que nosaltres esprem, percebem i creiem. Potser per una estona arribaríem a comprendre una mica de què va tot això de viure en un Món inevitablement compartit amb d’altres persones i éssers vius. I encara que habitualment ens neguem la possibilitat d’acceptar aquesta realitat tant variada, qui sap si així, aconseguiríem apreciar aquelles diferències que ens fan diversos i que permeten que siguis com siguis, trobis el teu Món en el de tothom.

l’Optimista

Anuncis

One thought on “En quin Món vius?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s