Els grans tocaven al xic

Hi ha diverses maneres de mesurar la importància o el talent d’un grup de música, així com de la majoria de propostes artístiques en general. Algú diria que en faríem prou emprant determinades dades quantitatives: nombre d’espectadors en els concerts, nombre de vendes, volum de gorres, samarretes i elements diversos de promoció, seguidores al Facebook, etc.

Seguint aquesta perspectiva i comparant els resultats amb la majoria de bandes que han ocupat i ocuparan els escenaris principals de la Festa Major de Girona d’enguany no hi ha cap dubte: Sense Sal és un grup petit.

Imatge del web del Sense Sal (Javier Fernández Díaz)

Imatge del web del Sense Sal (Javier Fernández Díaz)

Ara bé, hi ha d’altres aspectes que tot aquest reguitzell de dades aparents no podran ocultar: la capacitat d’endreçar un exèrcit d’instruments i veus i aconseguir que el resultat sigui un so únic i amalgamat, sense estralls ni excessos sonors, unes lletres carregades d’històries i escenes ben vives, el talent per sortir a les fredors de la plaça gironina amb escassos 30 minuts i transmetre sense compassió la millor de les vibracions, enèrgiques i coreografiades, amb força per moure un estadi sencer i, de moment, programats per formar part de la graella petita de la Festa Major de Sant Narcís.

Feia temps que alguns, per ara pocs, esperàvem que aquesta troup de Terrassa ens vingués a visitar a les ribes de l’Onyar. Esperem que l’actuació d’aquest diumenge a l’escenari Enderrock no sigui més que un tastet breu que els porti a pròximes visites, més freqüents i aquest cop amb la durada i el públic que ens permeti no haver de mencionar les fredors de l’ambient gironí.

Encara que molts no ho sabien i alguns ni s’ho imaginaven quan van arribar, ahir, els grans tocaven a l’escenari xic. 

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s