El món és allò que…

No cal ser un gran fan de la piràmide de Maslow per percebre que hi ha certes necessitats més importants que d’altres pel desenvolupament de la vida. No és necessari dedicar gaire a temps a divagar i reflexionar sobre alguns elements fonamentals de la nostra existència. Quants minuts podries viure sense aire? quants dies resistiries sense aigua potable? Què importa produir energia o ginys de qualsevol mena si l’aire que respirem està contaminat i ens emmalalteix? Què importen els avenços de la medicina, el coneixement o la política si l’aigua segueix esdevenint l’element que utilitzem per transportar i patir el destí dels nostres residus?

images

Tenint present la rellevància d’aquests dos elements, i donada la constatada i descrita degradació de la seva qualitat en el nostre entorn, com poden seguir ocupant un espai tan marginal en l’agenda política, social i mediàtica dels nostres dies? 

Quin és el pes de les notícies, accions i polítiques públiques relacionades amb l’atenció directa per la millora d’aquests recursos en el darrer any? Quin lloc ocupen en comparació a aspectes relacionats amb les negociacions polítiques, en qüestions institucionals i verborrea supèrflua sobre qualsevol tema?

Després d’haver viscut de manera consecutiva i sense treva tres eleccions en els diferent nivells de l’Estat, esgarrifa adonar-se que en l’ordre de prioritats, tot el que ens ocupa i preocupa del món en el que vivim té un pes minúscul en l’ordre de les necessitats primordials.

Parafrasejant a John Lennon el món és allò que ens carreguem mentre ens ocupem d’altres coses.

l’Optimista

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s