El fil de la història

No et conec, però ho sé tot sobre tu. Sé les passes que recorren els teus carrers, els viatges que travessen els teus camins. Mai he passejat entre les teves cases o sota el teu sol, però això és del tot irrellevant, doncs res del que podria utilitzar-se per deslligar-me de la teva plaça seria suficient.

El meu llaç amb les teves campanes va molt més enllà dels cossos i les petjades, inclòs dels cognoms que encara avui delaten que la sang i el caràcter de les meves entranyes brota del teu propi sòl. Sóc part de tu, per sobre de tot llinatge genètic.  

sisante

No em cal identificació per nombrar els teus paisatges, els teus oficis o la teva gent. Són a dins meu, ben endins, gravats amb el so de les paraules amoroses, amb la lletra dels contes i les històries que conformen els fils de les veus d’abans d’anar a dormir i de les llargues sobretaules. D’una història minúscula i menystinguda, però un història que per mi i per molts és autèntica. Una història que no ha calgut estudiar i que no ha necessitat de cursos ni acadèmies. Una història que ha vingut brindada pel simple compartir i conviure, pel desig de seguir donant continuïtat a aquest fil que naix en algun punt incert del passat.

No m’has vist mai el rostre, encara que saps de bo que no importa, que no importo, que només sóc un missatger del teu esdevenir. Tot i que sovint, quan et miro de reüll, noto la teva presència curiosa, el teu esguard xafarder que em segueix ansiós de conèixer quin serà el rumb de la nostra gent, dels nostres paisatges i  de les nostres històries. 

Anuncis

One thought on “El fil de la història

  1. Que bonic!!! M’ha emocionat!!!!!!

    Enviat des del meu iPhone

    El 02/03/2016, a les 21:21, lOptimista va escriure: > >

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s