No hi haurà pau sense guerra

Recolzament humanitari, vies segures, fronteres obertes i acollides amb els braços ben oberts. Imprescindible, necessari i, sobretot, humà.

Ara bé, que la compassió i la indignació no ens impedeixin adonar-nos que davant d’aquests conflictes no existeix la neutralitat. No hi ha la opció: jo no disparo només acullo. A les trinxeres hi han governs autoritaris i grups opositors de diferents ideologies, alguns dels quals, a més, esporàdicament intervenen en el nostre territori per obrir ferida.

Personalment em provoca terror pensar en la guerra, imaginar-me en un escenari bèl·lic, en mig de la destrucció, la sang i el patiment. Encara que no podem obviar que hi ha governs i organitzacions que han optat per la guerra com a via per assolir les seves fites, i és, en aquesta, l’únic espai on estan disposats a dirimir les seves idees i opinions.

Benvingut tothom, vingui d’on vingui i per la raó que sigui. Però no oblidem que no n’hi ha prou, que ens hem de posicionar, que hem de reconèixer qui són dels nostres, qui comparteixen o s’apropen a les nostres idees i somnis i qui representen el contrari. Que tard o d’hora els haurem de combatre, que no entendran un altre llenguatge i un altre judici que el dictat pels exèrcits.

La violència ja l’estem desfermant, en forma de tancament de fronteres, camps de concentració i restriccions de drets que estem aplicant en el si dels nostres països i de la nostra gent. Potser ja comença a ser hora de deixar-nos d’hipocresia i combatre per totes les vies aquells qui representen tot el que ens esgarrifa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s