Mirades indiscretes

Assentada a la cadira, mirada fixa i cames creuadament estirades. Resulta complicat esbrinar si està enfadada, concentrada o desconcertada amb el que escolta i veu. Del que no hi ha cap mena de dubte és que mostra certa distància amb el que succeeix davant seu, atrapada en una barreja d’hipnosis i abstracció profunda en el que les paraules que surten de la boca del professor no deixen de centrifugar-s’hi.

Autor foto: Hernán Piñera. https://www.flickr.com/photos/hernanpc/

Autor foto: Hernán Piñera. https://www.flickr.com/photos/hernanpc/

El que més em sedueix en aquests moments d’espionatge cada cop més desvergonyit és la posició i moviments de la seva cara, del seu cap. Barbeta cap endins, front entre arrufada i vagament tensa, i el balanceig, sobretot el balanceig. De banda a banda, mou la testa pivotant sobre el seu occipital recolzat a la paret. Ni una ni dos, com si guiada per les espirals divagatòries en les que es troba immersa no deixés d’oscil·lar de dreta a esquerra i viceversa.

Per un moment em sobresalto. Després de quedar-me enganxat durant uns segons en el seu contorneig noto com les nostres mirades s’entrecreuen. M’hauré delatat? M’haurà vist i s’haurà adonat del focus del meu esguard? Sembla que no. Aviat torna a embadalir-se. Aquest cop les mans li tapen la part inferior de la cara, la boca fins als ulls. Fa alguna ganyota però no deixa de restar atenta a tot el que es diu i s’expressa.

De sobte noto una mirada, em ruboritzo i amago la llibreta on prenc les notes. Desvio la meva atenció arreu i enlloc a la vegada. De reüll miro i remiro les direccions i adreces dels ulls que m’envolten. Per un moment no puc evitar pensar i sentir una vergonya que m’omple i m’escalfa els pòmuls. Hauré estat víctima d’algun curiós esguard seduït per la meva mirada embadalida?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s