Els tres, ràpids i àcids, del 26J

1. Espanya és irreformable. O això diuen els companys d’ERC passant per alt, que fa en prou feines uns comicis, el PP o PSOE arrasaven amb majories absolutes sense despentinar-se i, que ara mateix, hi ha dues forces polítiques de creació recent que esdevenen significatives per conformar possibles governs. No hi ha hagut cap revolució a Espanya, cert. Encara que tenint present la repetició d’eleccions en tan poc temps, que es mantingui un Parlament prou fraccionat que forci les negociacions i pactes a través de la incorporació de nous partits és un símptoma de canvi.

2. Catalunya mola més, sempre. Clàssics dels clàssics en les lectures dels resultats electorals de caràcter estatal. Des de l’òptica nacionalista sempre posa catxondo veure la península amb el territori català ben diferenciat (bé, el del principat només eh… que els Països Catalans són blaveros sense redempció possible). Sembla que momentàniament ens n’oblidem que a les eleccions catalanes aquí segueixen guanyant els de sempre. I, com a Espanya, amb l’emergència de nous partits que cada cop esdevenen més significatius a l’hora de conformar aliances. Però bé, és cert que els de sempre ens portaran a aquell paradís on tot serà nou i els grans misteris de la vida ens seran revelats.

3. Cada cop menys tolerants, cada cop menys demòcrates. La homogeneïtzació que envolta les nostres famílies, amistats, xarxes de contactes i perfils en les xarxes socials virtuals, ens impedeix, cada cop més, tenir present que vivim en un entorn realment ple de persones amb pensaments, tendències i realitats ben diferents a les pròpies. La incapacitat per fer front a una societat plural, per negociar en un món en el que no podré obtenir els meus màxims, ens frustra. Ens frustra i ens condueix a conductes despectives cap als altres que no són ni s’expressen com nosaltres. Altres, que per altra banda, en alguns aspectes i demostrat electoralment, representen ser una majoria. El classisme i la superioritat moral com a reacció bàsica.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s